Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Objavi na Tvitterju Pošlji po e-pošti Pošlji po Gmail-u
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane je potrebno oddati do 6.2.2017 MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike...   Še nekaj ostalih člankov, ki bi Vas utegnili zanimati...

 

 

Olajšava za vzdrževane družinske člane
Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane je potrebno oddati do 6.2.2017
 
Olajšava za vzdrževane družinske člane
 
Tudi letos morate vsi, ki niste vzdrževanih družinskih članov uveljavljali pri svoji dohodnini čez leto, oddati vlogo za upoštevanje vzdrževanih družinskih članov.

Kdo odda vlogo za uveljavljanje vzdrževanih članov, do kdaj je potrebno oddati vlogo in kako ter kam, si lahko preberete v naslednjem članku... [beri dalje...]
[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Aktualni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine za leto 2016
Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za VDČ

[e-obrazec]
  Obvestilo ekonomsko odvisne osebe po 3. odst. 214. člena ZDR-1 Obvestilo ekonomsko odvisne osebe po 3. odst. 214. člena ZDR-1

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti

[e-obrazec]
 

Paket OSEBNI STEČAJ. S promocijsko kodo DEC10, še 10% ugodnejši. Koda velja do 20.12.2016.


Morda bi Vas zanimalo tudi... [arhiv člankov in nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj je s.p. ekonomsko odvisna oseba, kaj zanj takrat velja in kdaj mora biti s.p. zaposlen?   Kdaj je s.p. ekonomsko odvisna oseba, kaj zanj takrat velja in kdaj mora biti s.p. zaposlen?

Novi zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), je nekoliko uredil status samostojnih podjetnikov, ki so "zaposleni" pri svojemu delodajalcu. Uvedel je namreč pojem ekonomsko odvisne osebe in zanje določi nekatere pravice, ki do tedaj niso pripadale. Pri tem je potrebno vedeti, da so pogosti primeri, ko ekonomsko odvisna oseba ne bi smela imeti statusa s.p.-ja, ampak bi morala biti zaposlena. Dejstvo, ki ga velja preveriti, saj so inšpekcijski nadzori na tem področju zelo pogosti. Če ima s.p. status ekonomsko odvisne osebe, pa mu le-ta ne pripade avtomatsko. O tem mora namreč obvestiti delodajalca. Če tega ne stori, ne more uveljavljati pravic, ki mu pripadajo, kljub temu, da ekonomska odvisnost obstaja. V naslednjem članku bomo pogledali, kdo je ekonomsko odvisna oseba, kakšne pravice takšnemu delavcu pripadajo in kdaj delavec ne sme opravljati dela preko s.p.-ja ampak mora biti zaposlen.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Nova minimalna plača po 1.1.2016   Nova minimalna plača po 1.1.2016

17. decembra 2015 je začela novela Zakona o minimalni plači ZMinP-A, ki bo iz minimalne plače izvzela nekatere dodatke, ki so bili do sedaj del minimalne plače. Kaj se pri minimalni plači spreminja, kateri dodatki bodo po novem iz minimalne plače izvzeti in kakšne so kazni za delodajalce, ki zakona ne bodo upoštevali, si preberite v nadaljevanju tega članka.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

 
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...


     Preberite najnovejše brezplačne nasvete:
 Delite to sporočilo:
Email Gmail Facebook Twitter
       Povežite se z nami na:
Facebook Twitter Youtube Google+


 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.