Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet:
Na kaj paziti pri nakupu rabljenega avtomobila?
  T-2 d.o.o. v stečaju.
Informacije za upnike, ki morajo prijaviti svoje terjatve v stečajno maso
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Nakup avtomobila
Na kaj paziti pri nakupu rabljenega avtomobila?
 
Na kaj paziti pri nakupu rabljenega avtomobila?   Vsak od nas, ki je kdaj kupoval rabljen avtomobil zna povedati, da je nakup rabljenega avtomobila "loterija".

Vsekakor gre za zelo pomembno in stresno odločitev, ki se lahko kmalu spremeni v nočno moro.

Zato je zelo pomembno, da pred nakupom opravimo poznamo nekaj trikov, kako zmanjšati tveganje pred nakupom.

V naslednjem članku bomo pogledali nekaj nasvetov, kako preveriti zgodovino vozila in kako se še pred podpisom prodajne pogodbe pripraviti na morebitne težave, ki nas lahko čakajo po nakupu. [beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Izstop iz OZS - Izstopna izjava iz Obrtne zbornice Slovenije (OZS) Izstop iz OZS - Izstopna izjava iz Obrtne zbornice Slovenije (OZS)

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti
Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti


[e-obrazec]
  Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...) Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...)

[e-obrazec]
 

 

T-2 v stečaju - informacije za upnike
 

Družba T - 2 v stečaju. Informacije za upnike, ki še niso prijavili svojih terjatev v stečajno maso.

Višje sodišče v Ljubljani je 7.8.2015 je začelo stečajni postopek nad družbi T - 2 d.o.o..

Upniki imate 3 mesece za prijavo svojih terjatev v stečajno maso. Zadnji dan za prijavo terjatev je 9.11.2015. Če terjatev ne boste prijavili do tega roka, bo Vaša terjatev prenehala.
 

[Kliknite tu za več informacij...]

 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila   Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila

Prepis rabljenega avtomobila se je s 1.7.2011 spremenil. Po novem pri prodaji avtomobila overitev podpisa na prodajni pogodbi ni več potrebna, je pa še vedno treba skleniti prodajno pogodbo, prodajalec in kupec pa morata prepis urediti skupaj na upravni enoti ali organizaciji, ki opravlja registravijo vozil. Katere so glavne spremembe v postopku prepisa avtomobila in kako po novem prepis poteka, opisuje naslednji članek...
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kateri dolgovi se bodo odpisali, kdo je upravičen do odpisa in kaj je potrebno storiti?   Kateri dolgovi se bodo odpisali, kdo je upravičen do odpisa in kaj je potrebno storiti?

Od 03.08.2015 je začel veljati enkratni odpis dolgov, ki bo trajal do 31.10.2015. Ta bo v marsičem pomagal socialno najšibkejšim osebam, je pa potrebno vedeti, da zakon ne predpisuje odpisa vseh dolgov in ne vsem dolžnikom. Za odpis dolga so namreč predvideni postopki in tudi omejitve. V naslednjem članku si bomo pogledali kdo je upravičen do odpisa dolga, kateri dolgovi se lahko odpišejo in kaj mora dolžnik za odpis dolga storiti.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.