Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Davek na nepremičnine - do kdaj ga bo potrebno plačati, v koliko obrokih, kakšni so novi roki za spreminjanje podatkov...?   NOVI PAKETI PODJETNI
Neomejena komunikacija za podjetnike in podjetja
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Davek na nepremičnine
Kakšen bo davek, do kdaj ga bo potrebno plačati, v koliko obrokih, kakšni so novi roki za spreminjanje podatkov...?
 
Kakšna bo obdavčitev Vaših nepremičnin?   Zakon o davku nepremičnin predvideva obdavčitev za lastnike nepremičnin, glede na vrednost, ter tudi glede na vrsto nepremičnine.

Zakon je doživel že tudi nekaj sprememb, med drugim ni več rezidenčnih in nerezidenčnih stanovanjskih nepremičnin, sprememnili pa so se tudi roki in načini plačila davka.

V naslednjem članku bomo pogledali, kje pogledati vrednost nepremičnin, kako zamenjati zavezanca za plačilo davka, do kdaj lahko po novem spreminjate podatke o nepremičninah, v koliko obrokih in do kdaj boste morali plačati davek, ter kakšne so davčne stopnje, po katerih bodo obdavčene Vaše nepremičnine.

[beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Darilna pogodba za nepremičnino Darilna pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Pogodba o ustanovitvi osebne služnosti za stanovanje ali hišo (pogodba o osebni služnosti)
Pogodba o ustanovitvi osebne služnosti
(pogodba o osebni služnosti)

[e-obrazec]
  Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
 

 

Novi paketi PODJETNI
 

Novi paketi PODJETNI
Neomejena komunikacija za podjetnike in podjetja


Si.mobilovim poslovnim uporabnikom, ki si želijo brezskrbne komunikacije, so na voljo paketi PODJETNI NESKONČNI.

Nudijo neskončne količine klicev za poslovne pogovore, neskončne količine sporočil in količino prenosa podatkov, ki si jo lahko poslovne stranke prilagodijo svojim potrebam.

Izjemna ponudba poslovnim uporabnikom omogoča, da brez skrbi neomejeno dolgo komunicirajo s svojimi strankami in se tako še lažje posvetijo svojemu poslu.

[Preverite ponudbo paketov PODJETNI...]

 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Zemljižni izpisek   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju   Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju

Kaj je osebni stečaj in komu je namenjen? Kako ga začeti? Katero premoženje spada v stečajno maso? Kakšni so stroški osebnega stečaja, in kaj sam stečaj pomeni tako za dolžnika kot tudi upnike? To so samo nekatera vprašanja, na katera odgovarja naslednji članek...
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.