Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Objavi na Tvitterju Pošlji po e-pošti Pošlji po Gmail-u
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet:
Kdaj in kako lahko uveljavljate garancijo?
  NOVO!!!
Pomoč pri vlaganju izvršb na podlagi verodostojne listine...
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike...   Še nekaj ostalih člankov, ki bi Vas utegnili zanimati...

 

 

Garancija
Kdaj in kako lahko uveljavljate garancijo?
 
Garancija
 
Garancija je pravica kupca, ki jo uveljavlja, kadar blago ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu.

Garancijo podrobneje določa Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), določila o garanciji pa (razen pravic iz 21. člena ZVPot) veljajo tudi, ko je kupec pravna oseba.

V naslednjem članku bomo preverili, kaj garancija je, kako se uveljavlja, kakšne so pravice kupca in kaj nam preostane, ko garancije ni možno uveljavljati. [beri dalje...]
[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Aktualni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Obvestilo prodajalcu o stvarni napaki na kupljeni stvari Obvestilo prodajalcu o stvarni napaki na kupljeni stvari

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)
Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Obvestilo o stvarni napaki pri nakupu rabljenega motornega vozila (avtomobila, motorja...) Obvestilo o stvarni napaki pri nakupu rabljenega motornega vozila (avtomobila, motorja...)

[e-obrazec]
  Ugovor zoper sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine Ugovor zoper sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine

[e-obrazec]
 

Želite izterjati svoje dolžnike? Sprožite izvršbo na podlagi verodostojne listine. Kliknite tu...


Morda bi Vas zanimalo tudi... [arhiv člankov in nasvetov - kliknite tu...]:
 
Težave pri nakupu rabljenega avtomobila   Kaj lahko stori kupec avtomobila, ki ima napako za katero ni vedel?

Pri nakupu rabljenega avtomobila je potrebno biti zelo previden, saj pogosto avtomobila ne poznamo dobro in se v veliki meri zanašamo le na besede prodajalca. Pri prodaji nas mora prodajalec obvestiti o vseh napakah, ki jih ima vozilo. Večina prodajnih pogodb vsebuje klavzulo "videno-kupljeno", ki pa prodajalca ne varuje pred napakami, ki jih pred kupcem prikrije. Če ima namreč avtomobil napako, ki je prodajalec ni navedel, bi pa zanjo moral vedeti, lahko tako kupec uveljavlja svoje pravice na podlagi stvarne napake. Kako postopa kupec avtomobila, ki je bil pri nakupu oškodovan, si lahko preberete v naslednjem članku.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Pravice potrošnika   Kakšne so pravice potrošnika pri turističnih aranžmajih?

Marsikdo organizacijo svojega dopusta prepušča turističnim agencijam oz. ponudnikom tovrstnih storitev. Pri tem pa je pomembno vedeti, kakšne so naše pravice, kot potrošnika. Potrebno je vedeti kaj se smatra za turistični aranžma, katere so informacije, ki nam jih mora organizator o storitvi obvezno posredovati, kako je s sklenitvijo in z odstopom od pogodbe, kako ravnati, če pride na potovanju do nezadovoljstva oz. napak, ter kaj če pride do sprememb aranžmaja oz. storitve. V naslednjem članku bomo preverili, kakšne so pravice potrošnikov glede organiziranih turističnih aranžmajev.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Odgovornost gostinca za stvari gosta   Kdaj gostinec odgovarja za poškodovano ali izgubljeno stvar gosta?

Gostinec se šteje glede stvari, ki jih gost prinese s seboj, za shranjevalca in odgovarja, če stvari izginejo ali se poškodujejo. Škoda, za katero gostinec odgovarja, je v večini primerov omejena, če pa škodo povzroči gostinec, pa mora povrniti odškodnino v višini celotne škode. Takšna odškodninska odgovornost velja tudi za bolnišnice, garaže, železniške spalnike, organizirana taborjenja ipd. V naslednjem članku bomo pogledali kdaj gostinec odgovarja za škodo gostu, kdaj za škodo ne odgovarja, kakšna je odškodnina, ki jo lahko zahteva gost, kdo poleg gostincev še odgovarja za škodo, ter kaj pomeni, če ima gostinec objavljeno javno obvestilo, da za stvari gosta ne odgovarja.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

 
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...


     Preberite najnovejše brezplačne nasvete:
 Delite to sporočilo:
Email Gmail Facebook Twitter
       Povežite se z nami na:
Facebook Twitter Youtube Google+


 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.