Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Objavi na Tvitterju Pošlji po e-pošti Pošlji po Gmail-u
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Nekaj koristnih nasvetov za upnike, ki želijo v izvršbi izterjati svojega dolžnika MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike...   Posebna ugodnost
za naše uporabnike...
  Še nekaj ostalih člankov, ki bi Vas utegnili zanimati...

 

 

Izvršba
Nekaj koristnih nasvetov za upnike, ki želijo v izvršbi izterjati svojega dolžnika
 
Nekaj koristnih nasvetov za upnike, ki želijo v izvršbi izterjati svojega dolžnika
 
Čeprav je postopek izvršbe v preteklih letih doživel precej sprememb, predvsem v smeri hitrejše in enostavnejše izterjave, pa se večina upnikov kljub temu pogosto znajde v situaciji, ko izvršba preprosto ni mogoča.

V kolikor upnik naleti na težave pri izterjavi je pomembno predvsem, da ostane aktiven in išče nove možnosti ter sodišču redno predlaga nove možnosti izterjave nad dolžnikom.

V naslednjem članku bomo tako preverili, kako pridobiti podatke o dolžniku, kako pridobiti seznam dolžnikovega premoženja, ter pregledali nekaj koristnih napotkov glede izvršbe na dolžnikove prejemke, premičnine in nepremičnine.

Tako bomo pregledali nekatere možnosti izvršbe, ki bi jih moral poznati vsak upnik. [beri dalje...]
[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Aktualni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Predlog upnika za predložitev seznama dolžnikovega premoženja
Predlog upnika za predložitev seznama dolžnikovega premoženja

[e-obrazec]
  Predlog upnika za ponovni rubež dolžnikovih premičnin
Predlog upnika za ponovni rubež dolžnikovih premičnin

[e-obrazec]
  Opozorilo in poziv delavca delodajalcu, ker mu ni izstavil plačilne liste Opozorilo in poziv delavca delodajalcu, ker mu ni izstavil plačilne liste

[e-obrazec]
  Prijava terjatev v stečajnem postopku Prijava terjatev v stečajnem postopku

[e-obrazec]
 

e-obrazci za izdelavo dokumentov s področja Izvršb - kliknite tu!


Morda bi Vas zanimalo tudi... [arhiv člankov in nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kako izterjati neplačan račun, plačo, regres... (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?   Kako izterjati neplačan račun, plačo, regres... (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Praktično ni podjetja, ki se ne bi znašlo v tej situaciji. Izstavili ste račun, sedaj pa dolžnik le-tega noče plačati. Ali pa ste delavec, ki je s strani delodajalca prejel plačilno listo, a ni prejel izplačila. Včasih gre zgolj za trenutne težave dolžnika, pogosto pa se dogaja, da se dolžnik zgolj izmika in podaja prazne obljube iz katerih ni kasneje nič. V takšnem primeru lahko vložite izvršbo preko portala e-sodstvo. To lahko storite, če razpolagate z verodostojno listino. Najbolj pogoste verodostojne listine so izdani račun, plačilna lista oz. pisni obračun delodajalca, notarsko overjena zasebna listina, ipd. V naslednjem članku bomo pogledali, kako na portalu e-Sodstvo, vložite izvršbo na podlagi verodostojne listine.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-K in ZIZ-J?   Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-K in ZIZ-J?

S 4.8.2015 je začela veljati novela ZIZ-K, ki je prinesla spremembe na področju izvršb in tudi spremenila nekatere določbe, ki jih je uvedla novela ZIZ-J, ki je začela veljati 30.7.2014. Najnovejša novela dviga omejitev izvršbe iz 70% na 76% bruto minimalne plače, oz. 600,95 EUR (toliko mora po novem ob izvršbi ostati na računu dolžnika). V naslednjem članku si bomo pogledali katere so ostale glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli ZIZ-K in ZIZ-J, kakšne so po novem omejitve izvršbe in za katere izvršbe spremembe veljajo.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Ali lahko delodajalec izplača regres tudi po 1. juliju?   Ali lahko delodajalec izplača regres tudi po 1. juliju?

Delodajalec mora delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati tudi regres za letni dopust. Regres mora biti izplačan najmanj v višini minimalne plače. Delodajalci morajo regres svojim zaposlenim izplačati do 1. julija, vendar pa lahko v primeru likvidnostnih težav to izplačilo prestavijo. Več o tem si lahko preberete v naslednjem članku...
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

 
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...


     Preberite najnovejše brezplačne nasvete:
 Delite to sporočilo:
Email Gmail Facebook Twitter
       Povežite se z nami na:
Facebook Twitter Youtube Google+


 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.