Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J)? MojMaliPravnik.net
Pravni nasveti za majne in velike...
  Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Spremembe na področju izvršb
Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J)?
 
Spremembe na področju izvršb   Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ-J), ki je začel veljati 30.7.2014, je prinesl precej novosti na področju izvršb.

Po novem dolžniku ne bo več na računu ostala celotna minimalna plača, uvedla pa se je tudi prednost izvršb za preživnine.

V naslednjem članku si bomo pogledali katere so glavne spremembe in za katere postopke bodo veljale. [beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...) Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...)

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)
Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti

[e-obrazec]
  Najemna pogodba za stanovanje ali hišo Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

[e-obrazec]
 


Odgovori na večino vprašanj o osebnem stečaju

 

Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kaj lahko storite, ko Vam grozi odvzem vozniškega dovoljenja (izpita)   Kaj lahko storite, ko Vam grozi odvzem vozniškega dovoljenja (izpita)

V primeru hujšega prekrška, lahko voznik za posledico utrpi odvzem vozniškega dovoljenja (izpita). Vendar pa zakon dovoljuje, da voznik, tudi v takšnem primeru, odvzem vozniškega dovoljenja prepreči. V naslednjem članku bomo pogledali, kaj lahko storite v primeru, da Vam je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, oz. kako lahko odvzem vozniškega dovoljenja preprečite.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?   Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

Ne glede, ali ste v najemnem razmerju v vlogi najemnika ali v vlogi najemodajalca, morate poskrbeti za pravno varnost razmerja v katerega se spuščate. Zato vedno podpišete najemno pogodbo, kjer opredelite obveznosti in pravice, ki izhajajo iz najemnega razmerja. Poleg podpisa najemne pogodbe pa je pomembno, da dodobra spoznate osnove najemnega razmerja in poskrbite da zaščitite svoje pravice, ki Vam pripadajo, bodisi v vlogi najemnika, bodisi v vlogi najemodajalca. V spodnjem članku boste našli nasvete in koristne informacije, ki jih morate nujno poznati, da boste varno in brez težav najeli ali oddali svojo nepremičnino.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.