Kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za prijavo terjatev, kako izpolniti prijavo, ter kako spremljati stečajni postopek?
Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu
 
 PRAVNI NASVET TEDNA  Kako prijaviti terjatev v stečajno maso?
Kako prijaviti terjatev v stečajno maso?
Ko vaš dolžnik objavi stečaj, je potrebno terjatve nujno prijaviti v stečajno maso. Terjatve morate prijaviti v 3. mesecih. V nasprotnem primeru naše terjatve propadejo in niso nikoli poplačane.

Pri tem je potrebo omeniti, da je prijava terjatev priporočljiva tudi zaradi dejstva, da za prijavo terjatev v stečaju ni več potrebno plačati sodne takse in zato z samo prijavo v večini primerov praktično nimamo stroškov.

V nadaljevanju boste izvedeli, kako poiskati podatke, ki jih potrebujemo za oddajo prijave terjatev, kako izpolniti samo prijavo terjatev, ter kako spremljati kaj se dogaja v samem stečajnem postopku.

Preberite celoten članek
 
 
Kako poiskati podatke o stečaju
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Kako poiskati podatke o stečaju
Vaš dolžnik je v stečaju. Kaj lahko storite. Vaša možnost, da pridete do poplačila vsaj dela Vaše terjatve je, da svojo terjatev prijavite v stečajno maso.
Preberite celoten članek
 
Kako spremljati osebni stečaj na AJPESu
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Kako spremljati osebni stečaj na AJPESu
Osebni stečaj je postopek pomemben tako za dolžnika, kot tudi njegove upnike. Zato je pomembno, da oboji točno vedo, kaj se v postopku dogaja. Informacije glede konkretnega postopka osebnega stečaja so zato javno objavljene in lahko do njih dostopa kdorkoli, brezplačno.
Preberite celoten članek
 
Vse kar morate vedeti o osebnem stečaju
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Vse kar morate vedeti o osebnem stečaju
Katero premoženje spada v stečajno maso? Kakšni so stroški osebnega stečaja, kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust obveznosti in kaj sam stečaj pomeni tako za dolžnika kot tudi upnike?
Preberite celoten članek
 
Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?
Kaj sestavlja stečajno maso v osebnem stečaju, katero premoženje in kateri prihodki so iz stečajne mase izvzeti, odgovorili pa bomo tudi na nekaj najpogostejših vprašanj, ki se postavljajo glede stečajne mase v osebnem stečaju.
Preberite celoten članek
 
Pridobi popust ...
 
Preverite zadnje nasvete na MojMaliPravnik.net
Inform, pretok znanja d.o.o.
Stegne 27, 1000 Ljubljana
W: www.informiran.si
@: info@informiran.si
T: 01 / 511 42 60
M: 051 / 204 821
 
Facebook Twitter LinkedIn Youtube


Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge smo Vam na voljo na info@infomiran.si Za odjavo od prejemanja sporočil uporabite povezavo na dnu sporočila.