Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet:
Nova minimalna plača po 1.1.2016
  do -20% popust
na davčne blagajne
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Minimalna plača
Nova minimalna plača po 1.1.2016
 
Nova minimalna plača po 1.1.2016   17. decembra bo začela novela Zakona o minimalni plači ZMinP-A, ki bo iz minimalne plače izvzela nekatere dodatke, ki so bili do sedaj del minimalne plače.

Kaj se pri minimalni plači spreminja, kateri dodatki bodo po novem iz minimalne plače izvzeti in kakšne so kazni za delodajalce, ki zakona ne bodo upoštevali, si preberite v nadaljevanju tega članka. [beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...) Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...)

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti
Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti


[e-obrazec]
  Interni akt o dodeljevanju zaporednih številk računov, popisu in označitvi poslovnih prostorov, pri poslovanju z davčno blagajno Interni akt pri poslovanju z davčno blagajno

[e-obrazec]
 

 
promo koda INFORM10 - 10% dodatni popust - Birokrat TaxPhone Android DAVČNA BLAGAJNA za Android promo koda INFORM5 - 5% dodatni popust - Birokrat davčna blagajna z računalniško opremo promo koda INFORM20 - 20% dodatni popust - Birokrat davčna blagajna za Windows

Promocijska koda se obračuna glede na navedeno ceno, brez DDV.

!!! Promocijsko kodo vpištete pri drugem koraku naročila (pri izbiri plačila in dostave).
Za več informacij pri izbiri blagajne pokličite: 01 / 5 300 210 ali pišite na info@birokrat.si.

 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
 Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Najpomembnejše o davčnih blagajnah   Najpomembnejše o davčnih blagajnah

Po 1.1.2016 bodo morala podjetja, ki poslujejo z gotovino, pri gotovinskih plačilih, račune davčno potrjevati. Torej bo za njih obvezna uporaba davčnih blagajn. Pred uporabo davčnih blagajn mora podjetje sprejeti interni akt, v katerem podrobneje določi izdajanje računov, svoje podatke sporočiti davčnemu organu, ter pridobiti ustrezno digitalno potrdilo. V naslednjem članku bomo pogledali najpomembnejše informacije o tem, kako bo potekalo gotovinsko poslovanje po 1.1.2016, vsi, ki še nimate davčne blagajne, pa boste našli tudi posebne promocijske kode, s katerimi lahko prihranite tudi do 20% pri nakupu davčne blagajne.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

 
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.