Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Objavi na Tvitterju Pošlji po e-pošti Pošlji po Gmail-u
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Najpomembnejše o prepovedi nasilja in fizičnega kaznovanja MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike...   Še nekaj ostalih člankov, ki bi Vas utegnili zanimati...

 

 

Nasilje v družini
Najpomembnejše o prepovedi nasilja in fizičnega kaznovanja
 
Nasilje v družini
 
Začele so veljati spremembe Zakona o preprečevanju nasilja v družini. Nove spremembe izrecno prepovedujejo fizično nasilje in kaznovanje v družini.

Kot telesno kaznovanje otrok se šteje vsako fizično, kruto ali ponižujoče kaznovanje otroka, oz. vsako dejanje, ki ima elemente fizičnega, psihičnega ali spolnega nasilja ali zanemarjanja kot vzgojne metode.

V naslednjem članku bomo preverili, kakšne spremembe kakšno nasilje v družini je izrecno prepovedano... [beri dalje...]
[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Aktualni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti
Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
  Darilna pogodba za nepremičnino Darilna pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
 

Paket OSEBNI STEČAJ. S promocijsko kodo INFO10, še 10% ugodnejši. Koda velja do 31.03.2016.


Morda bi Vas zanimalo tudi... [arhiv člankov in nasvetov - kliknite tu...]:
 
Odgovori na pogosta vprašanja o ločitvi   Odgovori na pogosta vprašanja o ločitvi

Odločitev za ločitev oz. razvezo zakonske zveze ni nikoli lahka. In ko se zanjo odločimo je pomembno, da poiščemo čimveč podatkov in informacij o samih možnostih in postopkih. Tako se lahko pripravimo na to kar nas čaka in s čim se bomo morali soočiti. Da bi v sam postopek vstopili čimbolj pripravljeni, naslednji članek odgovarja na nekatera najbolj pogosto zastavljena vprašanja o samem postopku ločitve oz. razveze zakonske zveze. Tako boste denimo našli odgovore na vprašanja, kako začeti postopek ločitve, kdaj se odločiti za razvezo s sporazumom in kdaj s tožbo, kaj spada v skupno premoženje, kako je pri razpadu izvenzakonske skupnosti,...
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...   Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Zunajzakonska skupnost dveh partnerjev je vse bolj pogost pojav v naši družbi. Pari se namreč vse bolj pogosto odločajo da svojega skupnega življenja ne obeležijo s poroko. Zunajzakonska zveza je izenačena z zakonsko zvezo. Tako s stališča delitve skupnega premoženja, kot tudi preživljanja otrok. V naslednjem članku si bomo pogledali kdaj sploh govorimo o zunajzakonski zvezi, kakšen je postopek razveze zunajzakonske zveze in kako se ob razvezi zunajzakonske zveze deli premoženje in preživljanje skupnih otrok.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kako izterjati preživnino po sodni poti in kaj storiti, če je izterjava neuspešna?   Kako izterjati preživnino po sodni poti in kaj storiti, če je izterjava neuspešna?

Ob razpadu zakonske (ali zunajzakonske) zveze, mora običajno eden izmed partnerjev drugemu plačevati preživnino za skupne otroke, ki so mladoletni, ali se še šolajo. Vendar pa se pogosto dogaja, da partner preživnine ne plačuje, s čimer najbolj škoduje prav svojim otrokom. V naslednjem članku si bomo pogledali kaj storiti, ko zavezanec ne plačuje preživnine, kaj storiti, če je izvršba neuspešna in kaj pomeni, če zavezanec sproži osebni stečaj.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

 
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...


     Preberite najnovejše brezplačne nasvete:
 Delite to sporočilo:
Email Gmail Facebook Twitter
       Povežite se z nami na:
Facebook Twitter Youtube Google+


 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.