Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Kateri dolgovi se bodo odpisali, kdo je upravičen do odpisa in kaj je potrebno storiti?   Popusti pri računovodskih storitvah
Inštitut za računovodstvo in PH Unija ponujata do 30% popuste
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Odpis dolgov
Kateri dolgovi se bodo odpisali, kdo je upravičen do odpisa in kaj je potrebno storiti?
 
Odpis dolgov   Od 03.08.2015 je začel veljati enkratni odpis dolgov, ki bo trajal do 31.10.2015.

Ta bo v marsičem pomagal socialno najšibkejšim osebam, je pa potrebno vedeti, da zakon ne predpisuje odpisa vseh dolgov in ne vsem dolžnikom. Za odpis dolga so namreč predvideni postopki in tudi omejitve.

V naslednjem članku si bomo pogledali kdo je upravičen do odpisa dolga, kateri dolgovi se lahko odpišejo in kaj mora dolžnik za odpis dolga storiti. [beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...) Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...)

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti
Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti


[e-obrazec]
  Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
 

 

Do 30% popusti za uporabnike Informiran.si!
 
Do 30% popusti za uporabnike Informiran.si!
 

Do 30% popusti za uporabnike Informiran.si!

Uporabniki portala Informiran.si lahko izkoristite posebne popuste pri storitvah Inštituta za računovodstvo in Poslovni hiši Unija.

  • 10% popust pri naročnini na bilten Unikum,
  • 10% popust pri nakupu Priročnika za knjiženje poslovnih dogodkov družb in zasebnikov po sistemu dvostavnega računovodstva,
  • 25% popust pri spletnega tečaja Vse o potnih nalogih,
  • 30% popust pri najemu predavalnic.

[Kliknite tu za več informacij...]

 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kakšne so zakonske omejitve glede temperature na delovnem mestu?   Kakšne so zakonske omejitve glede temperature na delovnem mestu?

Predvsem v vročih poletnih mesecih se pogosto pojavlja vprašanje, ali obstajajo omejitve, glede temperature na delovnem mestu. Maksimalno in minimalno temperaturo ureja Zakon o varnosti in zdravju pri delu, točne vrednosti temperature pa Pravilnik o zahtevah za zagotavljanje varnosti in zdravja delavcev na delovnih mestih. V naslednjem članku bomo preverili, kakšne so maksimalne in minimalne temperature na delovnem mestu, kakšne so izjeme, ter kaj mora storiti delodajalec, če temperature presegajo predpisane vrednosti.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Spremembe na področju izvršb   Spremembe na področju izvršb

S 4.8.2015 je začela veljati novela ZIZ-K, ki je prinesla spremembe na področju izvršb in tudi spremenila nekatere določbe, ki jih je uvedla novela ZIZ-J, ki je začela veljati 30.7.2014. Najnovejša novela dviga omejitev izvršbe iz 70% na 76% bruto minimalne plače, oz. 600,95 EUR (toliko mora po novem ob izvršbi ostati na računu dolžnika). V naslednjem članku si bomo pogledali katere so ostale glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli ZIZ-K in ZIZ-J, kakšne so po novem omejitve izvršbe in za katere izvršbe spremembe veljajo.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.