Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Katere so glavne razlike med enkratnim odpisom dolgov in osebnim stečajem?   T-2 d.o.o. v stečaju.
Informacije za upnike, ki morajo prijaviti svoje terjatve v stečajno maso
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Odpis dolgov in osebni stečaj
Katere so glavne razlike med enkratnim odpisom dolgov in osebnim stečajem?
 
Odpis dolgov in osebni stečaj   Od 03.08.2015 je začel veljati enkratni odpis dolgov, ki bo trajal do 31.10.2015.

Enkratni odpis dolgov je eden od ukrepov, ki bo pomagal socialno šibkim pri njihovih dolgovih. Poleg odpisa enkratnega odpisa dolga pa je tu še možnost osebnega stečaja, oba inštituta pa se v mnogih točkaj precej razlikujeta.

V naslednjem članku si bomo pogledali, katere so glavne razlike med enkratnim odpisom dolga in osebnim stečajem (in odpustom dolga v osebnem stečaju). [beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Izstop iz OZS - Izstopna izjava iz Obrtne zbornice Slovenije (OZS) Izstop iz OZS - Izstopna izjava iz Obrtne zbornice Slovenije (OZS)

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti
Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti


[e-obrazec]
  Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
 

 

T-2 v stečaju - informacije za upnike
 

Družba T - 2 v stečaju. Informacije za upnike, ki še niso prijavili svojih terjatev v stečajno maso.

Višje sodišče v Ljubljani je 7.8.2015 je začelo stečajni postopek nad družbi T - 2 d.o.o..

Upniki imate 3 mesece za prijavo svojih terjatev v stečajno maso. Zadnji dan za prijavo terjatev je 9.11.2015. Če terjatev ne boste prijavili do tega roka, bo Vaša terjatev prenehala.
 

[Kliknite tu za več informacij...]

 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-K in ZIZ-J?   Katere so glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-K in ZIZ-J?

S 4.8.2015 je začela veljati novela ZIZ-K, ki je prinesla spremembe na področju izvršb in tudi spremenila nekatere določbe, ki jih je uvedla novela ZIZ-J, ki je začela veljati 30.7.2014. Najnovejša novela dviga omejitev izvršbe iz 70% na 76% bruto minimalne plače, oz. 600,95 EUR (toliko mora po novem ob izvršbi ostati na računu dolžnika). V naslednjem članku si bomo pogledali katere so ostale glavne spremembe, ki sta jih prinesli noveli ZIZ-K in ZIZ-J, kakšne so po novem omejitve izvršbe in za katere izvršbe spremembe veljajo.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.