Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet:Vlogo za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane je potrebno oddati do 5.2.2014   Izstop iz OZS je po starih pogojih možen le še do
27.1.2014
.
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Olajšava za vzdrževane družinske člane
Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane je potrebno oddati do 5.2.2014
 
Olajšava za vzdrževane družinske člane   Tudi letos morate vsi, ki niste vzdrževanih družinskih članov uveljavljali pri svoji dohodnini čez leto, oddati vlogo za upoštevanje vzdrževanih družinskih članov.

Kdo odda vlogo za uveljavljanje vzdrževanih članov, do kdaj je potrebno oddati vlogo in kako ter kam, si lahko preberete v naslednjem članku...

[beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Pogodba o ustanovitvi osebne služnosti stanovanja (pogodba o osebni služnosti) Pogodba o ustanovitvi osebne služnosti stanovanja (pogodba o osebni služnosti)

[e-obrazec]
  Darilna pogodba za nepremičnino Darilna pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
  Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...) Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...)

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
 

 
Kdaj in kako je mogoče izstopiti iz OZS?   Iz OZS je pod starimi pogoji možno izstopiti le še do 27.1.2014.

Takrat bo namreč poteklo 3-mesečno prehodno obdobje. Izstop po tem datumu, bodo izstopne izjave začele veljati šele z začetkom prihodnjega leta.

[Preberite več tu...]
 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Zemljižni izpisek   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kakšna bo obdavčitev Vaših nepremičnin?   Davek na nepremičnine - Kakšna bo obdavčitev Vaših nepremičnin?

Zakon o davku nepremičnin predvideva obdavčitev za lastnike nepremičnin, glede na vrednost, ter tudi glede na vrsto nepremičnine. V naslednjem članku bomo pogledali, kje pogledati vrednost nepremičnin, ter kakšne so davčne stopnje, po katerih bodo obdavčene Vaše nepremičnine.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.