Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet:
Kako vpisati osebno služnost na nepremičnini?
  Kako do 100% davčne olajšave za inovativna podjetja? MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Osebna služnost
Kako vpisati osebno služnost na nepremičnini?
 
Kako vpisati osebno služnost na nepremičnini?   Predvsem v povezavi z novim nepremičninskim davkom, se vse več latnikov nepremičnin odloča za vpis osebne služnosti na svoji nepremičnini.

V naslednjem članku bomo pogledali, kaj osebna služnost je, kako jo vpisati v zemljiško knjigo, ter kakšen vpliv ima na odmero davka na nepremičnine.

[beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Pogodba o ustanovitvi osebne služnosti za stanovanje ali hišo (pogodba o osebni služnosti) Pogodba o ustanovitvi osebne služnosti za stanovanje ali hišo (pogodba o osebni služnosti)

[e-obrazec]
  Darilna pogodba za nepremičnino Darilna pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
  Najemna pogodba za stanovanje ali hišo Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
 

 

Kako lahko inovativna podjetja uveljavljate 100% davčno olajšavo za davek na dobiček?
 

Kako lahko inovativna podjetja uveljavljate 100% davčno olajšavo za davek na dobiček?

Od 1.1.2013 lahko podjetja, ki izvajajo raziskovalno-razvojne projekte, sredstva, ki ji vlagajo v ta namen, uveljavljajo kot 100% davčno olajšavo, pri obračunu davka na dobiček.

 

To pomeni, da če podjetje denimo za raziskovalno-razvojne projekte letno vloži 10.000 EUR, lahko ta znesek v celoti uveljavlja kot olajšavo in se dejansko odšteje od dobička, ki je nato predmet obdavčitve.

Podjetje d.o.o. je v preteklem letu poslovalo z 5.000€, za kar bo moralo plačati davek na dobiček (18%) v višini 900€.

Ker pa je Podjetje d.o.o. v preteklem letu v raziskovalno razvojne projekte vložilo 3.000€, lahko ta vlaganja uveljavlja kot davčno olajšavo.

Tako se mu bo kot obdavčen dobiček štela le razlika (dobiček-vlaganja v R&R), torej 2.000€. Tako bo plačalo le 360€ davka na dobiček.

[Preberite več o uveljavljanju olajšave...]

 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Zemljižni izpisek   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kakšna bo obdavčitev Vaših nepremičnin?   Davek na nepremičnine - Kakšna bo obdavčitev Vaših nepremičnin?

Zakon o davku nepremičnin predvideva obdavčitev za lastnike nepremičnin, glede na vrednost, ter tudi glede na vrsto nepremičnine. V naslednjem članku bomo pogledali, kje pogledati vrednost nepremičnin, ter kakšne so davčne stopnje, po katerih bodo obdavčene Vaše nepremičnine.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.