Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

Pravni nasvet po e-pošti   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

 

 

Osebno dopolnilno delo
Kaj je osebno dopolnilno delo in kdo ga lahko opravlja?
 
Kaj je osebno dopolnilno delo in kdo ga lahko opravlja?   Za osebno dopolnilno delo se štejejo manjša dela, pomoči v gospodinjstvu, obiranje gozdnih sadežev, izdelovanje izdelkov domače in umetne obrti, ipd.

V naslednjem članku bomo pogledali, katera dela se lahko opravljajo preko osebnega dopolnilnega dela, kdo jih lahko opravlja in pod kakšnimi pogoji. [Beri dalje...]

[Preberite nasvet, kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Pogodba za osebno dopolnilno delo Pogodba za osebno dopolnilno delo

[e-obrazec]
  Pogodba za začasno ali občasno delo upokojenca Pogodba za začasno ali občasno delo upokojenca

[e-obrazec]
Prodajna (kupoprodajna) pogodba za motorno vozilo (avtomobil, motor, traktor,...) Prodajna pogodba za motorno vozilo

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
 Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Zakaj se na skoraj vsaki strani prikaže obvestilo o piškotkih?   Zakaj se na skoraj vsaki strani prikaže obvestilo o piškotkih?

Marsikaterega uporabnika interneta je presenetilo, da se na skoraj vsaki strani prikazujejo obvestila o "nekih piškotkih". Zakaj in kaj to sploh pomeni? Pravzaprav ni to nič posembega. Gre za določilo, ki ga predpisuje Zakon o elektronskih komunikacijah (157. člen ZEKom-1). Po tem zakonu morajo spletne strani, ki uporabljajo piškotke (torej velika večina) o tem obvestiti obiskovalca, ter v večini primerov za njihovo uporabo dobiti tudi soglasje obiskovalca. V naslednjem članku bomo pogledali kaj sploh so spleni piškotki in kaj Vaše strinjanje s piškotki sploh pomeni.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Začasno ali občasno delo upokojenca   Od 1.7. dalje, lahko podjetja "zaposlijo" upokojenca preko t.i. začasnega (občasnega) dela.

Novela zakona o urejanju trga dela (ZUTD-A), prinaša možnost, da podjetje začasno zaposli upokojenca za opravljanje tako imenovanega začasnega oz. občasnega dela. V naslednjem članku bomo pogledali, koga lahko podjetje zaposli na podlagi začasnega oz. občasnega dela, kakšne so omejitve in pogoji tako za upokojenca, kot za delodajalca, ter kakšna je obdavčitev.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Zemljižni izpisek   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

 
Pravni nasvet po e-Pošti. Kliknite tu...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.