Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet:
Kaj je osebno dopolnilno delo in kdo ga lahko opravlja?
  Osebni stečaj
Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?
MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Osebno dopolnilno delo
Kaj je osebno dopolnilno delo in kdo ga lahko opravlja?
 
Kaj je osebno dopolnilno delo in kdo ga lahko opravlja?   Za osebno dopolnilno delo se štejejo manjša dela, pomoči v gospodinjstvu, obiranje gozdnih sadežev, izdelovanje izdelkov domače in umetne obrti, ipd.

Omeniti je potrebno tudi, da so začele 1. januarjem veljati nekatere pomembne novosti na področju osebnega dopolnilnega dela.

V naslednjem članku bomo pogledali, katera dela se lahko opravljajo preko osebnega dopolnilnega dela, kdo jih lahko opravlja, pod kakšnimi pogoji, ter katere so glavne spremebe na področju osebnega dopolnilnega dela v 2015. [beri dalje...]
[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Darilna pogodba za nepremičnino Darilna pogodba za nepremičnino

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti
Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti


[e-obrazec]
  Pogodba za osebno dopolnilno delo Pogodba za osebno dopolnilno delo

[e-obrazec]
 

 

Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?
 

Osebni stečaj
Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?


Preden se odločite za osebni stečaj, je potrebno temu nameniti dober razmislek.

Sam postopek nas bo v zelo verjetno rešil dolgov iz preteklosti, kljub temu se pred pričetkom postopka informirajte kaj postopek za Vas dejansko pomeni, ter tudi, kako ga pričeti z minimalnimi stroški.

Preberite več o postopku osebnega stečaja...

[Kliknite tu za več informacij...]

 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč?   Kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč?

V preteklosti je precej prahu dvigoval 128. člen Zakona o dedovanju (ZD), na podlagi katerega so morali dediči vračati socialno pomoč, ki jo je za časa življenja prejel zapustnik. Novi Zakon o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre) je to vračanje precej omilil in tako ta obveza ne velja več za vsakega dediča. Tako dedičem ni več potrebno vračati selotne socialne pomoči, ki jo je prejel zapustnik. V primeru, da je socialno pomoč prejemal manj kot eno leto, pa so vračila oproščeni v celoti. V naslednjem članku bomo pogledali, kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč, kdaj je ni potrebno in v katerih primerih in v kakšnem deležu morajo prejeto socialno pomoč vrniti dediči.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Zemljižni izpisek   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.