Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prjatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

Pravni nasvet po e-pošti   Pravni članki in nasveti   Pravni forum INforum   On-line pravni dokumenti

Nasvet:
Katere so najpomembnejše pravice delavca?
  Tuš C&C spletna trgovina:
Ekskluzivne spletne akcije za podjetja...
  Arhiv nasvetov...   Brezplačni pdf priročnik: Katere pravice mi pripadajo kot delavcu

 

 

Pravice delavca - zaposlenega
Katere so najpomembnejše pravice delavca, ki jih mora delodajalec upoštevati?
 
Katere so najpomembnejše pravice delavca, ki jih mora delodajalec upoštevati?   Zaostrene gospodarske razmere so na žalost pripeljale do kršenja tudi najbolj osnovnih pravic zaposlenih delavcev.

Zato je prav, da ste tako delavci kot tudi delodajalci poučeni o bistvenih pravicah, ki pripadajo delavcu iz naslova delovnega razmerja.

Poznavanje pravic delavcev je priporočljivo tudi predvsem za delodajalce. Tako se namreč izognete neprijetnim in pogosto za podjetje nevarnim sodnim sporom, do katerih pogosto privedejo kršitve teh pravic.

Hkrati pa ob upoštevanju pravic svojih zaposlenih poskrbite za prijetno in delu prijazno delovno okolje. [beri dalje...]

[Preberite nasvet, kliknite tu...]
 
 

 
Kako prihraniti pri nakupih za vaše podjetje?
Preizkusite novo spletno trgovino Tuš Cash&Carry! Z njo podjetjem in organizacijam omogočamo hitrejše, cenejše in enostavnejše nakupe.
 
Tuš spletna trgovina - Ekskluzivne spletne akcije za podjetja   V njej ni nobenega čakanja v vrsti – izbor in nakup opravite kar preko spleta. Čakajo vas tudi ekskluzivne spletne akcije! Spletna trgovina ima več kot 4.000 izdelkov, zato vse želeno dobite pri enem dobavitelju, nakup pa opravite varno in brez odvečnih papirjev.

Vstop v novo spletno trgovino Tuš Cash&Carry je brezplačen in brez obveznosti.

Za vstop v Tuš Cash&Carry kliknite tukaj!
 


Zadnji nasveti [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kako ugovarjati zoper odločbo oz. plačilni nalog prekrškovnega organa?   Kako ugovarjati zoper odločbo oz. plačilni nalog prekrškovnega organa?

Skoraj vsak med nami je že prejel odločbo oz. pačilni nalog prekrškovnega organa. Bodisi smo napačno prečkali cesto, napačno parkirali, ali pa celo prekoračili dovoljeno hitrost na cesti. Običajno je najbolje, da kazen preprosto upoštevamo, ter kazen poravnamo v 8. oz. 16. dneh, saj tako plačamo zgolj polovico kazni. Vendar v primeru, ko menimo, da je prekrška dejansko ni bilo, lahko zoper prekršek ugovarjamo, oz. zahtevamo sodno varstvo. Kako to storimo, kakšna je razlika med ugovorom in sodnim varstvom, ter kdaj uporabiti enega in drugega, si lahko preberete v naslednjem članku... [Preberi članek...]
 
Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?   Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Nakup nepremičnine (hiše, stanovanja,...) je ena izmed bolj pomembnih prelomnic v življenju vsakega posameznika. Zato je pomembno vedeti, kakšen je postopek prodaje oz. nakupa, saj so posledice napak ki jih v tem postopku storimo lahko zelo hude. V naslednjem članku bomo pogledali, kakšen je postopek nakupa oz. prodaje nepremičnine, kje najdemo podatke o nepremičnini, ki se prodaja, kakšna je obdavčitev in ja je potrebno storiti, da postanemo dokončni lastniki kupljene nepremičnine. [Preberi članek...]
 
Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne   Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

V zadnjem obdobju je pogodba o zaposlitvi za določen čas postala zelo priljubljen način zaposlovanja novih delavcev. Predvsem zaradi večje fleksibilnosti ni manjših obveznosti, ki jih ima delodajalec do delavca. Vendar pa pogodba za določen čas skriva tudi nekatere skrivnosti, ki jih mnogi delavci in delodajalci niti ne poznajo, čeprav so ključnega pomena. Kot denimo, da se pogodba za določen čas, avtomatično spremeni v pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, če delavec opravlja delo tudi, ko se pogodba za določen čas izteče. [Preberi članek...]

 
Anketa
Prosimo pomagajte nam izboljšati portal Informrian.si


Ker želimo izboljšati Vašo izkušnjo s portalom Informiran.si, Vas Vabimo da odgovorite na kratko vprašanje:

Ste že kdaj izdelali dokument na portalu Informian.si?
[odgovori na vprašanje...]

Vsem, ki boste odgovorili, se najlepše zahvaljujemo.
ekipa Informrian.si

  Pravni nasvet po e-Pošti. Kliknite tu...


Katere pravice mi pripadajo kot delavcu
Brezplačni pdf priročnik o pravicah, ki delavcu pripadajo iz naslova delovnega razmerja.


Katere pravice mi pripadajo kot delavcu  

Priročnik Katere pravice mi pripadajo kot delavcu opisuje pravice delavcev, ki Vam pripadajo iz naslova delovnega razmerja.

Hkrati Vas opozarja tudi na glavne obveznosti, ki jih delavec morate spoštovati v zameno za pridobljene pravice.

Priročnik Vam je na voljo v .pdf obliki, povsem brezplačno, tu:

Katere pravice mi pripadajo kot delavcu
[Za prenos priročnika kliknite tu...]
 

  Tožba delavca zoper delodajalca za izplačilo plače, regresa, malice in prevoza ter odpravnine   NOV e-obrazec!!!

Tožba delavca zoper delodajalca za izplačilo plače, regresa, malice in prevoza ter odpravnine

S to tožbo delavec sproži individualni delovni spor proti bivšemu delodajalcu, ker mu ta ni izplačal plače, potnih stroškov oziroma stroškov prehrane med delom in/ali enega ali več regresov za letni dopust ter odpravnine ob prenehanju delovnega razmerja v skladu z delovnopravno zakonodajo.

[e-obrazec za izdelavo Tožbe delavca zoper delodajalca >>>]
 
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.