Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet:
Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?
  Brezplačen seminar - Samo za uporabnike Informiran.si... MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majne in velike...   Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Predlog za začetek stečaja dolžnika
Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?
 
Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?   Novi zakon ZFPPIPP ponuja upnikom in delavcem veliko večje možnosti, da sprožijo stečaj podjetja, ki jim dolguje. Tako lahko sprožijo stečaj, preden je dolžnik finančno povsem izčrpan.

Tako lahko upnik predlaga stečaj podjetja, če ima dolžnik 60 dni neprekinjeno blokiran transakcijski račun ali če denimo dolžnik nima odprtega transakcijkega računa.

Delavec pa lahko denimo predlaga stečaj, če delodajalecs zamuja s plačilom plač delavcem do višine minimalne plače ali zamuja s plačilom davkov in prispevkov in takšno stanje traja na dan pred vložitvijo predloga za stečaj.

Več si lahko preberete v naslednjem članku. [beri dalje...]

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Pogodba za začasno ali občasno delo upokojenca Pogodba za začasno ali občasno delo upokojenca

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev) Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Pogodba o zaposlitvi Pogodba o zaposlitvi

[e-obrazec]
  Predlog za stečaj - ko ima dolžnik dva meseca blokiran TRR Predlog za stečaj - ko ima dolžnik dva meseca blokiran TRR

[e-obrazec]
 

 
Brezplačno darilo za Vas:
Seminar - Odprite oči na področju osebnih financ

Če imate dovolj klasičnih finančnih svetovalcev, če ne veste več, komu bi zaupali in če se vam zdi, da vam vsi poskušajo nekaj prodati, potem bo ta seminar pravi za vas.
Namreč, dejstvo je, da je kar 95% informacij o finančnih produktih (vzajemnih skladih, zavarovanjih ipd) napačnih oz. so »zapakirane« tako, da z njimi služijo le ponudniki, Vam pa ostane bore malo. Na tem seminarju boste izvedeli:

Vodja seminarja: mag. Robert Rolih

Vodja seminarja:
mag. Robert Rolih
 
  • Kako si ustvariti nove vire dohodkov, ki bodo za vas delovali avtomatično?
  • Kako pametno ravnati s svojim denarjem. Strategija treh veder - vedro varnosti, vedro rasti in vedro sanj.
  • Kako prepoznati finančne prevarante, ki jih kar mrgoli, in kako hitro zaznati, kdaj vas hoče nekdo prenesti okrog?
  • Kako so s svojim denarjem delali ljudje, ki so imeli čisto običajne plače, danes pa imajo privarčevanih več sto tisoč EUR ali milijonov EUR?
  • ...

Oglejte si nekaj posnetkov s seminarja...

"Na seminar se je vsekakor splačalo priti. Dejansko ste mi odprli oči. Zelo kratko in jedrnato. Najlepša hvala, bom priporočala prijateljem."

Nataša Forstner Holešek, Velenje


Več o vsebini seminarja si lahko ogledate tukaj.

Redna cena seminarja (cena velja za dve osebi) je 245,00 EUR, kot član portala Informiran.si pa imate odlično priložnost, saj se ga lahko udeležite brezplačno
(pri prijavi vpišite promocijsko kodo: Info56).


Izgubiti ne morete ničesar, zato izkoristite to priložnost in se prijavite še danes:
kliknite tukaj!


Če vlagate svoj denar v različne finančne produkte ali pa če ne veste, kam bi bilo v tem trenutku najbolje vložiti svoj denar, potem je ta seminar za Vas neprecenljiv.

 
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Pogodba o zaposlitvi za določen čas   Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

V zadnjem obdobju je pogodba o zaposlitvi za določen čas postala zelo priljubljen način zaposlovanja novih delavcev. Predvsem zaradi večje fleksibilnosti ni manjših obveznosti, ki jih ima delodajalec do delavca. Vendar pa pogodba za določen čas skriva tudi nekatere skrivnosti, ki jih mnogi delavci in delodajalci niti ne poznajo, čeprav so ključnega pomena. Kot denimo, da se pogodba za določen čas, avtomatično spremeni v pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, če delavec opravlja delo tudi, ko se pogodba za določen čas izteče. Prav tako je za precej sprememb na tem področju poskrbel tudi nov zakon (ZDR-1), ki velja od 12.4.2013. V naslednjem članku bomo podrobneje izpostavili nekatera "pravila" in odgovorili na pogosta vprašanja v povezavi z pogodbo o zaposlitvi za določen čas...
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Zemljižni izpisek   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kaj morate nujno vedeti, preden se odločite za sporazumno prekinitev pogodbe o zaposlitvi?   Kaj morate nujno vedeti, preden se odločite za sporazumno prekinitev pogodbe o zaposlitvi?

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), kot enega od možnih načinov prenehanja pogodbe o zaposlitvi in s tem delovnega razmerja, predvideva sporazum med delavcem in delodajalcem o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi. Na ta način lahko preneha tako pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas kot tudi pogodba o zaposlitvi o zaposlitvi za določen čas (to je pred potekom obdobja, za katero je bila sklenjena). Preden pa se odločite za sporazumno prekinitev pogodbe o zaposlitvi, morate natančno poznati določila in posledice, ki ji takšna prekinitev pogodbe o zaposlitvi prinaša. Tako denimo delavec v večini primerov ni upravičen ne do odpravnine, ne do nadomestila za brezposelnost. Več o tem si lahko preberete v naslednjem članku.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike.

]--> Vaša koda za 15% popust pri plačljivem nasvetu: INFORMIRAN15
(Koda za popust velja do 13.9.2013.)

]--> Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...

 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.