Kdo bo zavezan k opravljanju delovnih solidarnostnih sobot, kako se bodo opravljale in kdaj, ter kdo bo zavezan plačati solidarnostni prispevek.
Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu
 
 PRAVNI NASVET TEDNA  Vse kar morate vedeti o solidarnostnih delovnih sobotah
Vse kar morate vedeti o solidarnostnih delovnih sobotah
Solidarnostna delovna sobota in prispevek sta dva ukrepa, s katerima bo vlada poskušala financirati dolgoročno obnovo infrastrukture, ki je bila uničena v avgustovskih poplavah. Zaposleni in delodajalci bodo tako prispevali bodisi z zaslužkom, ki ga bodo ustvarili na eno od delovnih sobot, bodisi z odstotkom svoje dohodnine.

V nadaljevanju bomo preverili kdo bo zavezan k opravljanju delovnih sobot, kako se bodo opravljale in kdaj, ter kdaj in komu se bo odmeril solidarnostni prispevek.

Preberite celoten članek
 
 
Čakanje na delo doma zaradi poplav
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Čakanje na delo doma zaradi poplav
Poplave v avgustu so mnogim prizadetim delodajalcem povzročile veliko škodo, predvsem pa onemogočile običajno poslovanje. Zato lahko ti delodajalci izkoristijo možnost subvencionirane napotitve zaposlenih na čakanje na delo.
Preberite celoten članek
 
Kakšen je minimalni dnevni in tedenski počitek, ki pripada delavcu?
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Kakšen je minimalni dnevni in tedenski počitek, ki pripada delavcu?
Posamezne kolektivne pogodbe in interni akti lahko za delavca določajo ugodnejše in dodatne pogoje, v naslednjem članku pa bomo preverili osnovna določila glede tega, kolikor odmora in počitka pripada zaposlenemu po določilih Zakona o delovnih razmerjih.
Preberite celoten članek
 
Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?
Kdaj lahko delodajalec delavcu odredi nadurno delo, kako oz. na kakšen način mora delodajalec odrediti nadurno delo in kdaj in komu nadurnega dela ni potrebno opravljati.
Preberite celoten članek
 
Kdaj delodajalec lahko odredi opravljanje drugega dela?
 
 BONUS PRAVNI NASVET  Kdaj delodajalec lahko odredi opravljanje drugega dela?
V kolikor ni določeno drugače, denimo v kolektivni pogodbi ali pa v drugem zakonu, lahko delodajalec delavcu odredi opravljanje drugega dela, kot pa ga ima določenega v pogodbi o zaposlitvi.
Preberite celoten članek
 
Pridobi popust ...
 
Preverite zadnje nasvete na MojMaliPravnik.net
Inform, pretok znanja d.o.o.
Stegne 27, 1000 Ljubljana
W: www.informiran.si
@: info@informiran.si
T: 01 / 511 42 60
M: 051 / 204 821
 
Facebook Twitter LinkedIn Youtube


Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge smo Vam na voljo na info@infomiran.si Za odjavo od prejemanja sporočil uporabite povezavo na dnu sporočila.