Če se Vam sporočilo ne prikaže pravilno kliknite tu.
Delite to sporočilo s svojimi prijatelji: Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Tvitterju Objavi na Googlu Več
 
 
 

MojMaliPravnik.net   Pravni članki in nasveti   Pravni e-Priročniki   On-line pravni dokumenti

Nasvet: Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za VDČ je potrebno oddati do 5.2.2015   MojMaliPravnik.net
Pravni nasveti za majne in velike...
  Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu...

 

 

Olajšava za vzdrževane družinske člane
Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane je potrebno oddati do 5.2.2015
 
Olajšava za vzdrževane družinske člane  

Tudi letos morate vsi, ki niste vzdrževanih družinskih članov uveljavljali pri svoji dohodnini čez leto, oddati vlogo za upoštevanje vzdrževanih družinskih članov.

 

Kdo odda vlogo za uveljavljanje vzdrževanih članov, do kdaj je potrebno oddati vlogo in kako ter kam, si lahko preberete v naslednjem članku... [beri dalje...].

[Za celoten članek kliknite tu...]
 

Izpostavljeni dokumenti (e-obrazci) [vsi dokumenti - kliknite tu...]:
 
Pogodba za začasno ali občasno delo upokojenca Pogodba za začasno ali občasno delo upokojenca

[e-obrazec]
  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)
Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

[e-obrazec]
  Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine za leto 2014 Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za VDČ za leto 2014

[e-obrazec]
  Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti

[e-obrazec]
 


Najbolj brani nasveti v preteklem mesecu [arhiv nasvetov - kliknite tu...]:
 
Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?   Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Zakon o delovnih razmerjih določa, da je delavec ob redni odpovedi s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov ali nesposobnosti upravičen do odpravnine. Prav tako je delavec upravičen do odpravnine, ob poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ob upokojitvi in v primeru izredne odpovedi s strani delavca zaradi razlogov naštetih v 111. členu ZDR-1. Naslednji članek opisuje, kdaj je delavec upravičen do odpravnine, koliko odpravnina znaša, ter kdaj je do odpravnine upravičen tudi delavec zaposlen za določen čas.
[Kliknite tu za celoten članek...]

 
Kdo je ekonomsko odvisna oseba in kaj zanjo velja?   Kdo je ekonomsko odvisna oseba in kaj zanjo velja?

Novi zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), je nekoliko uredil status samostojnih podjetnikov, ki so "zaposleni" pri svojemu delodajalcu. Uvedel je namreč pojem ekonomsko odvisne osebe in zanje določi nekatere pravice, ki do tedaj niso pripadale. Pri tem je potrebno vedeti, da status ekonomsko odvisne osebe, delavcu ne pripade avtomatsko. Če obstajajo pogoji za ekonomsko odvisnost, mora o tem obvestiti delodajalca. Če tega ne stori, ne more uveljavljati pravic, ki mu pripadajo, kljub temu, da ekonomska odvisnost obstaja. V naslednjem članku bomo pogledali, kdo je ekonomsko odvisna oseba in kakšne pravice takšnemu delavcu pripadajo.

 
Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?   Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

Marsikdo ne ve, da je možno zemljiškoknjižni izpisek pridobiti povsem brezplačno preko spleta v le nekaj minutah. Zato je zelo priporočljivo, da preden se lotite poslovanja z nepremičnino, preverite kdo je lastnik, so na nepremičnini vpisana kakšna bremena, je lastnik, od katerega kupujete nepremičnino, res tudi v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik,...? V naslednjem članku, bomo po korakih pregledali, kako preko spleta poiskati prave podatke o nepremičnini, ter kako preveriti podatke o nepremičnini oz. pridobiti zemljiškoknjižni izpisek.
[Kliknite tu za celoten članek...]
 

  Tožba kupca rabljenega avtomobila zoper prodajalca zaradi stvarne napake na avtomobilu   NOVO:
Tožba kupca rabljenega avtomobila zoper prodajalca zaradi stvarne napake na avtomobilu


S to tožbo kupec na pristojnem sodišču uveljavlja stvarno napako na rabljenem avtomobilu. Prodajalec rabljenega avtomobila lahko vloži tožbo zoper prodajalca, če so se pri nakupu avtomobila pojavile stvarne napake, prodajalec pa za te napake ne želi prevzeti odgovornosti in z njim kupec ni mogel skleniti dogovora.
[Kliknite tu za e-obrazec...]
 

MojMaliPravnik.net - Pravni nasveti za majhne in velike. Postanite fan na FB-ju in pridobite 20% popust...
 Delite to sporočilo svojimi prijatelji:
Objavi na Facebooku Pošlji po e-pošti Objavi na Twitter-ju Objavi na Google Več...

Povežite se z nami:
Facebook Twitter Youtube Google+ Genspot

Facebook
 
 
Ta nasvet oz. sporočilo ste prejeli, ker ste ob registraciji na portal Informiran.si izbrali to možnost. Za vse informacije, pripombe, predloge in odjavo od prejemanja sporočil smo Vam na voljo na info@infomiran.si.